Tel: 033 – 24 50 741

Ontwikkeling

Team

Uw eigen contactpersoon is uw directe aanspreekpunt voor de ontwikkeling van diverse producten en componenten in eigen huis. We werken graag samen met u en/of uw productontwikkelaar om zo efficiënt mogelijk tot het gewenste eindresultaat te komen. Met de sinds 1977 opgebouwde ervaring in kunststof en kunststofspuitgieten kunnen we u gegarandeerd de beste oplossing bieden.
Ook voor het uitbesteden van uw tekenwerk en ontwikkeling van uw product bent u bij ons aan het juiste adres. Er staat een flexibel team dat ervaring heeft met 3D CAD systemen als solid works. In eigen beheer printen we voor u 3D modellen om samen de vorderingen door te nemen. Als u snel een voorbeeld product nodig heeft kunt u ook kiezen voor rapid prototyping.
Afhankelijk van wensen als seriegrootte, doorlooptijd en kostprijs bepalen wij waar de matrijs het beste ondergebracht kan worden. Onze vaste gereedschapsmakers in binnen en buitenland hebben elk hun eigen specialiteit.

Flexibiliteit

Kunststof biedt het voordeel van een enorme vormvrijheid die dankzij de productiemethode kunststofspuitgieten gekoppeld wordt aan een relatief lage kostprijs bij grotere seriegroottes.
Denk daarbij aan modellen voor productontwikkeling, voor op beurzen of gelimiteerde oplages van designproducten op 80% van de sterkte van een normaal kunststofspuitgietproduct.
U kunt bij ons dan ook terecht voor producten in uiteenlopende seriegroottes en productvolumes.

Eigenschappen van kunststof

De grote verscheidenheid aan innovatieve kunststoffen waar wij mee werken maakt dat wij aan zeer uiteenlopende vragen tegemoet kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan glasvezelversterkt kunststof, biograde materialen, kunststof met houtvulling, of minerale vullingen, afbreekbare kunststoffen etc.

Hier een kleine lijst met materialen die wij verwerken, hierbij zijn ook types die versterkt uitgevoerd kunnen worden, glasvulling, of minerale vullingen, en andere specials als Blends.
ASA – Acrylonitrile Styrene Acrylate
PP – Polypropylene
PS – Polystyreen
PE – polyethyleen (LD- Low density, HD-High Density)
PA – Polyamide (Nylon)
PC – Polycarbonaat
PC/ABS – Polycarbonate-ABS (Blend)
POM – Polyacetaal
PSU – Polysulfon
ABS – Acrylonitrile butadiene styrene
SEBS – Styrene-ethylene/butylene-styrene
SAN – Styrol-Acrylnitril
TPE – Thermoplastisch elastomeer

In het kort :

Seriegroottes : van 1 tot 12.000.000 stuks per jaar
Productvolumes : 1 tot 1000 gram